Hoe vaak heb je ontelbare advertenties voor E-bikes gezien toen je online naar E-bikes zocht–of een ander product uiteraard–keer op keer op keer? Wat het ook is, het lijkt alsof deze producten je overal online volgen.
Nee, je telefoon is niet getapt, gebugged of gehackt door de CIA. Ze zouden zich echt niet druk maken als je minder inspanning wilt leveren bij het fietsen en de fiets 80% van het werk wilt laten doen.
De magie achter deze techniek wordt 'retargeting' genoemd, en het is jammer dat dit vaak op een zo repetitieve en ineffectieve manier wordt uitgevoerd.
Echter, wanneer het goed wordt gedaan, kan retargeting een ongelooflijk krachtig hulpmiddel zijn in je marketingarsenaal, met een uitzonderlijk rendement op investering.
Laat me je uitleggen wat ik bedoel en hoe je dit op een eenvoudige manier kunt gebruiken.
De Geheime Marketingterm Die Je Verkopen Kan Doen Stijgen
Als je een dienst of product verkoopt, anders dan een snelle snack bij een hotdogkraam, doen je klanten niet zomaar spontane aankopen.
Wanneer ze de hotdogs ruiken, vertelt hun brein hen om er een te pakken omdat ze plotseling honger hebben. Dit werkt niet met je online product—het ruikt gewoon niet zo lekker door het scherm heen.
Maar...
Er is altijd een overdenkingsfase. Een periode waarin je potentiële klanten hun keuzes overwegen bij het kopen van spullen.
Marketeers noemen dit de 'customer journey'.
Waarom zou je hierom geven? Laat me dat uitleggen.
De kostbare fout van het negeren van de ‘customer journey’
Hier is een eenvoudig overzicht voor bijna elk product of elke dienst:
1. De prospect wordt zich bewust van een probleem of behoefte.
2. De prospect besluit er iets aan te doen.
3. De prospect zoekt mogelijke opties en oplossingen op.
4. De prospect kiest een optie en bekijkt verschillende leveranciers.
5. De prospect koopt bij een leverancier.
Niet moeilijk te begrijpen, toch? Dus waarom zouden we ons hier dan druk om maken? Simpel: hoe eerder je ideale prospect jou ziet, des te groter de kans dat je hen tot klant converteert, en als bonus kost het je minder om een verkoop te realiseren.
Het is zo simpel als dit.
Als je ze pas in fase 5 binnenhaalt, betekent dat waarschijnlijk dat ze alleen maar prijzen aan het vergelijken zijn. Dit is geen overwinning.
Idealiter wil je ze vangen in fase 3. De prospect is op zoek naar oplossingen en jij bent daar om die oplossing te bieden.
Het goede nieuws? Ik heb een goede manier uitgeschreven om je marketing correct uit te voeren in deze blog, volg dit als je wilt dat ze jou vinden in fase 3.
Het slechte nieuws? TikTok-brain is echt... Mensen kijken met minder dan 30% van hun aandacht naar je advertentie, en zodra de oversla-knop verschijnt, zijn ze weg. Net als je avertentiebudget.
Kunnen we het oplossen? Ja dat kunnen we!
Het Probleem van de Aandachtspanne Oplossen
Je bent niet de enige verkoper die een potentiële koper ziet wanneer hij op zoek is naar een dienst of product. Honderden, misschien wel duizenden verkopers vechten om de aandacht van die potentiële koper.
En weet je wat? De koper besteedt dus niet eens 50% aandacht. Meer zoals 30% of minder, ook wel bekend als het “TikTok-brein”.
Retargeting is het beste hulpmiddel in de gereedschapskist dat je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de prospect niet alleen jou ziet, maar jou ook onthoudt.
We doen dit door af en toe opnieuw op hun scherm te verschijnen, zodat hun hippocampus stukjes ervan opslaat en de advertentie bewust en onbewust herkent.
Dit moet niet worden gedaan door steeds dezelfde tekst, foto of video wekenlang in hun gezicht te gooien; mensen zullen uiteindelijk een hekel krijgen aan je advertentie. Maar door ervoor te zorgen dat de advertentie met de tijd enigszins verandert.
Op deze manier zien ze iets dat er eerder niet was—iets nieuws. Mensen zien graag nieuwe dingen en mensen merken verandering snel op, hun brein wordt dan ook meer geactiveerd wat meer aandacht betekent.
En meer aandacht is een stap dichter bij die zoete verkoop—wij houden van verkopen.
De Wet van Wederkerigheid—en Hoe Je hHervan Kunt Profiteren
Als een advertentie je de hulp biedt die je nodig hebt zonder om geld te vragen, zullen de meeste mensen een van deze vragen stellen: “waarom helpt deze persoon mij?” en “wat probeert hij te krijgen?”
Dit is een heel natuurlijke gedachte. Wanneer er bewijs is dat er geen addertje onder het gras zit, gebeurt het volgende in het denkproces van de persoon: ze zullen denken dat ze de ander iets verschuldigd zijn.
Dit betekent niet dat ze je bloemen zullen sturen, je bed zullen opmaken of langskomen om je hond uit te laten.
Maar ze zullen wel genereuzer zijn ingesteld tegenover jou wanneer er een kans is om iets terug te doen.
Dit is een oude wet waaraan alle mensen gebonden zijn. Het zit ingebouwd in onze psyche en daarom kunnen we dit gebruiken—voor goed en niet voor kwaad—wanneer we marketing doen.
Hoe zorg je ervoor dat dit werkt? Doe daadwerkelijk iets om hen te helpen.
Neem niet zomaar mijn woord aan, probeer het zelf uit en bedank me later.
Mensen zullen met een positieve kijk op je competentie met je praten, en het sluiten van de verkoop zal een fluitje van een cent zijn.
Implementeer dit nu in je marketingstrategie en zie hoe het werkt.
Tot de volgende keer,
Robin
P.S. Als je wilt weten hoe ik dit doe of hoe ik andere marketingstrategieën implementeer, doe dan dit:
Neem vandaag nog contact op met ons bureau. Als we een goede match zijn, zal ik persoonlijk naar je bedrijf en je marketing kijken, een strategie bedenken wat ik anders zou doen en dit uitgebreid met je bespreken tijdens een gesprek. Geen kosten, geen verplichting.
Als je samen wilt werken, leg ik je precies uit hoe dat werkt. Als je niet wilt samenwerken, is dat ook prima. Geen harde verkoop, geen druk, geen vervelende verkooptechnieken.
Klinkt goed? Vul dan dit formulier in: link